Аргентина забороняє гліфосат



Дванадцять міст в Аргентині прийняли рішення про заборону гліфосату. Дванадцятий міський муніципалітет, який в Аргентині прийняв таке рішення, має під своєю юрисдикцією 33 000 га. полів.
Зростаючий рівень захворюваності населення внаслідок використання пестицидів спровокував громадські рухи в Аргентині, які виступають проти їх використання.
Муніципалітет аргентинського міста Гуалегуайчу́ Gualeguaychú в провінції Ентре-Ріос поблизу річки Уругвай схвалив постанову, яка забороняє використання, рекламу і продаж гербіцидів на основі гліфосату.
До прийняття відповідного рішення 5 місяців тривав процес обговорення, до якого були залучені різні фахівці та представники державних установ, зокрема Національного інституту сільськогосподарських технологій (INTA), Національної служби охорони здоров’я тварин (Senasa) та інших інституцій.
Всі ті, хто виступав проти такого рішення не заперечували, що саме через використання гліфосату в аргентинців виникають проблеми зі здоров’ям, але закликали до запровадження контролю, а не до заборони.
Чи безпечні пестициди, а зокрема гліфосат? Запитайте про це в аргентинців. За двадцять років колонізації землі посівами ГМО сої, пшениці і кукурудзи та інтенсивного використання пестицидів стрімко зростає рівень захворюваності на рак, психоневрологічні розлади, генетичні мутації та вроджені каліцтва дітей, особливо серед населення, проживаючого в оточенні соєвих полів.
Ґрунти деградують та втрачають життєздатність. Гліфосат, яким намагалися знищити всіх небажаних рослин, породив більше 30 видів супер-бур’янів, які тепер стійкі до нього.
Врожайність впала, прибутковість впала, а вартість лікування людей зростає.
Життя аргентинців в сільськогосподарських провінціях перетворилося на жах.
P.S.
Зважаючи на те, що в нашій країні аграрний бізнес рухається латиноамериканським шляхом, то інертність та ледачкуватість українців призведе до такого ж становища.
На основі гліфосату в Україні використовуться такі пестицидні препарати: Раундап, Ураган, Тотал, Зевс, Тайфун, Торнадо та інші гербіциди.

Джерело: https://www.elespectador.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *