Хворий на рак 12-річний хлопчик подав позов до суду на Монсанто

фото з http://careygillam.com/

12-річний хлопчик, котрий хворий на рак, буде першою дитиною, що прийматиме участь у судових процесах проти агрохімічної компанії Монсанто.
Адвокати Джейка Белла (Jake Bellah) стверджують, що молодий вік і діагноз неходжкінської лімфоми (НХЛ) прискорить початок судового процесу.
У своїй заяві адвокати юридичної фірми «Баум Хедлунд» (Baum Hedlund) в Лос-Анджелесі попросили розпочати судовий процес до кінця цього року, протягом 120 днів після наказу судді. Адвокати Монсанто виступили проти цього, стверджуючи, що їм потрібно більше часу для підготовки, враховуючи особливості наукових підтверджень щодо передбачуваної причинно-наслідкової хвороби дитини.
Судові засідання будуть проходити у Верховному суді Лейк-Каунті в Лейкпорті, штат Каліфорнія.
Адвокати, які представлятимуть Джейка, стверджують, що дитина неодноразово протягом багатьох років піддавалася впливу пестицидів на основі гліфосату.
Хлопчик часто грався у дворі саме у той час, як його батько поряд у власному саду розпилював пестициди.
У Джейка розвинулася В-клітинна лімфома, він був госпіталізований та проходив курс хіміотерапії. На даний час хлопчик перебуває в стадії ремісії.
Рішення про швидкий розгляд судової справи очікується в кінці липня.
Ще один судовий позов, був поданий від імені хворої дитини 12 липня до Вищого суду округу Аламеда (Каліфорнія) також фірмою Baum Hedlund.
У цьому випадку позивачами хворої на рак дівчинки є її батьки, Річард та Ронза Баргас.
У судовому позові вказується, що дитині поставили діагноз неходжкінської лімфоми внаслідок впливу «Раундапу».
Чотири хворі на рак позивачі, які вже пройшли судові процеси проти Монсанто, всі є дорослими. І ці всі судові справи були вирішені на користь позивачів.
Джейк Белла, ймовірно буде першою хворою на рак дитиною, котра притягне Монсанто до суду.
У травні суд в Окленді, штат Каліфорнія, наказав виробнику пестицидів Монсанто виплатити Альберті та Альві Пілйод (Alberta and Alva Pilliod) понад 2 мільярди доларів відшкодування збитків.
Іншим постраждалим від пестицидів судами призначені багатомільйонні виплати від компанії Монсанто.

джерела: http://careygillam.com/ https://usrtk.org/

P.S.
В суди продовжують звертатися хворі на рак люди.
Нинішній власник Monsanto компанія Bayer вже отримала більше 8700 судових позовів щодо використання гліфосату. Далі буде…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *