«Тихий геноцид» « Génocide silencieux»

фото з https://usbeketrica.com/

«Раундап перед своїми суддями» – документальний фільм французької журналістки Марі-Монік Робін Marie-Monique Robin , про який розповідає https://usbeketrica.com/article/genocide-silencieux-et-fraude-scientifique-l-accablant-documentaire-contre-le-glyphosate?fbclid=IwAR0O2jMTx3jyGCvFrSZgi_qoDtvzj1Umb0NmT_nv_vd6AIrHiIKno3BxIfo
В процесі символічного Міжнародного трибуналу проти «Монсанто» в 2016 році Марі-Монік Робін висвітлює наслідки негативного впливу на здоров’я гліфосату, діючої речовини «Раундапу», найбільш розповсюдженого гербіциду у світі.
На початку фільму показують багатотисячні акції протесту, це боротьба американських громадян, які виступають проти діяльності агрохімічної компанії «Монсанто».

Судовий процес відбувається в Гаазі, де жертви, вчені та експерти з 5 континентів розповідають про наслідки впливу пестицидів: вроджені каліцтва дітей, ракові захворювання, різні патології та ін. і знищення навколишнього середовища.
Ці свідчення здатні заморозити нашу кров.
У Аргентині камера Марі-Монік Робін прямує за дослідниками для зустрічі з людьми, які проживають біля полів, на яких розпилюються гліфосатні гербіциди.
«У нас була донька, їй було 11 років, вона померла від пневмонії і зупинки дихання.
Моя дружина померла минулого року, їй було 56 років. Моєму внукові недавно зробили операцію на нирки через вроджені вади розвитку.
Мій брат помер майже 2 роки тому від раку печінки», – говорить тремтячий, хиткий чоловік, який страждає від сильної токсичної поліневропатії.
Ким він працював перед тим, як так тяжко захворів?
У нього немає ані найменших сумнівів про причину його стану –
він наповнював резервуари літаків пестицидами перед тим, як вони їх розпилювали на полях.

«Це тихий геноцид, в якому я більше не хочу бути співучасником, і я буду говорити це до останнього подиху», – це слова аргентинця, котрий працював заправником пестицидних резервуарів і погодився свідчити у Міжнародному трибуналі.
Жертви та їх близькі мали можливість залишити мовчання в минулому та свідчити в суді проти Монсанто. Суд відбувся з 14 по 16 жовтня 2016 року в Гаазі.
Хоч судовий процес був фіктивним, але на чолі з видатними міжнародними суддями, з сподіваннями на те, що «консультативна думка» заохотить Міжнародний кримінальний суд визнати злочин екоциду.

У фільмі також розповідається про французьку матір і її 10-ти річного сина, якому потрібно витримати 52-у операцію через вроджені вади.
Свідки із Шрі-Ланки розповідають про місцевих селян, де 24 800 людей померли від хвороби нирок, яку пов’язують з впливом гліфосату.
Тільки у 2016 році було вироблено 800 000 тонн гліфосату. Чи можна уявити собі кількість потенційних жертв гліфосату на планеті? – Неможливо…
«Я провела 2 роки, читаючи всі дослідження, всі публікації по гліфосату»,- говорить Марі –Монік Робін.
Зіткнувшись з незалежними дослідженнями, які підтвержують шкідливий вплив гліфосату, Монсанто фінансує суперечливі дослідження, щоб «створити сумніви».
Це справжня машина для поширення дезінформації.

«Наукове шахрайство».
Власні дослідження Монсанто в 1978 році повідомляли про зв’язок між її гербіцидом і захворюваннями на рак. «Монсанто зробило велику роботу, я вражений якістю їх роботи. Але цю всю інформацію вони приховали»,- свідчить перед камерою біохімік Ентоні Самсел.
За даними Європейського регулюючого органу з харчових продуктів (EFSA) гліфосат не є канцерогенним, однак документальний фільм подає безліч наукових досліджень, які стверджують протилежне. Народилися курчата з каліцтвами, 5-тиногі жаби…Ці дослідження підтведжують вплив гліфосату на зміну деяких генів.
У фільмі також висвітлюються результати наукових робіт Міжнародного агенства з дослідження раку (IARC), яке в 2015 році класифікувало гліфосат як – «ймовірний канцероген».
Регуляторні органи підозрюються у змові з Монсанто. «EFSA не розрізняє дослідження, які проведені виробником та дослідження незалежних вчених, –
Крістофер Портьє, всесвітньо відомий токсиколог викриває висновки EFSA у листі підписаному 96-ма вченими. Він звинувачує Європейське агенство в науковому шахрайстві, – це все дійсно дуже серйозно».

Зіткнувшись з мовчазною позицією органів охорони здоров’я та бездіяльністю урядів громадянське суспільство здійснює глобальну мобілізацію на захист своїх прав і боротьбу з екоцидом.
Документальний фільм завершується вигаданим засудженням судом компанії Монсанто. Але він залишає нам смуток: важке звинувачення в масових отруєннях людства, яке триває протягом 40 років і далі буде продовжуватись, аж поки все не вирішиться справжнім, незалежним і добре проінформованим судом.

Чи потрібно дати час виробникам знайти «замінник» гліфосату?
«Ми не будемо чекати, щоб знайшли хімічну речовину, яка буде знищувати життя на полі, не впливаючи на навколишнє середовище. Такої хімічної речовини не існує. Проблему можна вирішити тільки через завершення агрохімічного виробництва та відновлення агроекології» – Марі-Монік Робін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *