Нові дослідження: гліфосат (Раундап) викликає рак молочної залози

Пропаганда безпечності використання гербіцидів на основі гліфосату минулого місяця отримала ще один потужний удар, розповідається на сайті організації “Поза межами пестицидів” https://beyondpesticides.org/
Новим дослідженням, яке було опубліковане міжнародною групою науковців виявлено, що гліфосат може викликати рак молочної залози у поєднанні з іншими факторами ризику.

Дослідження Glyphosate Primes Mammary Cell для Tumorigenesis шляхом перепрограмування епігеному за допомогою ТЕТ3 -залежного способу відбувалося під керівництвом вчених з Університету в Індіані (США) та Національного Інституту
Cancérologie de L’Ouest (ICO) у Нанті (Франція). Результати досліджень детально висвітлюють увесь процес, завдяки якому можна побачити розвиток раку, спричиненого пестицидами.

«Це важливий результат, і цього ніхто раніше не демонстрував», – Софі Лельєвр (Sophie Lelièvre), доктор наук, професор фармакології раку і один із керівників IBCN.
«Доказ того, що гліфосат може спровокувати ріст пухлин в поєднанні з іншими ризиками, які часто трапляються, у свій час є дуже важливою недостаючою ланкою, коли справа доходить до визначення того, що викликає рак».

«При проведенні дослідження, в процесі зростання пухлини особливо насторожило те, що це був не звичайний тип раку молочної залози, який ми спостерігаємо у літніх жінок», – сказав доктор Лельєвр. «Це була більш агресивна форма, що виявляється у молодих жінок, відома як рак просвіту В».
«Це відкриття нове, до цих пір не було жодних наукових доказів, які б свідчили про те, що додаткового фактору, пов’язаного з основними забруднювачами буде достатньо для розвитку раку».

Важливо те, що завдяки цьому дослідженню вченим вдалося визначити епігенетичний шлях, по якому гліфосат та інші додаткові стресори (переживання, старіння, дієта, паління та ін.) індукують розвиток раку молочної залози.

Використання пестицидів в переважній більшості випадків просто не є необхідним, враховуючи наявність біопрепаратів та екологічно безпечних технологій.
Щоб уникнути впливу канцерогенних гербіцидів, таких як гліфосат, вибирайте органічно вирощену продукцію.

Організація Beyond Pesticides («Поза межами пестицидів», США) продовжує виступати проти використання гліфосату та інших канцерогенних пестицидів у сільському господарстві.
Приєднуйтесь до цих зусиль, закликаючи місцеву владу усунути використання гліфосату, та сприяти запровадженню органічного землеробства на місцевому рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *