Трьох французьких фермерів було заарештовано за зберігання і використання заборонених пестицидів





Трьох французьких фермерів, які вирощують рис було заарештовано та поміщено під варту в жандармерії Арля (d’Arles) у вівторок минулого тижня.
Під час проведення обшуків у фермерів з Камаргу (de Camargu) правоохоронними органами було виявлено чотириста літрів заборонених пестицидів, про це розповідається на сайті https://www.laprovence.com/
Ці фермери наступного дня були доставлені прокуратурою до Тарасконського суду.
«Двоє з них, батько та син притягуються до кримінальної відповідальності за зберігання і використання заборонених пестицидів, та забрудненя грунтових вод небезпечними хімічними речовинами»,- заявив прокурор Патрік Дешардінс (Patrick Desjardins). У них було виявлено понад 400 літрів заборонених пестицидів.
Третьому пред’явлено звинувачення у зберіганні заборонених небезпечних хімічних препаратів.
Все розпочалося в рамках моніторінгу екологічних правопорушень, який проводився прокуратурою через часті випадки загибелі риби у ставку Вакареса.
Аналіз води у водоймах поблизу двох господарств показав аномально високий рівень особливо небезпечних хімічних речовин, які заборонені у Франції.
З 13 червня ведеться слідство і проводяться обшуки у фермерських господарствах.
До слідчих заходів, які проводить жандармерія залучена науково-дослідна лабораторія з Марселя, підрозділ контролю безпеки навколишнього середовища та інші державні контролюючі інстанції.
Поки триває слідство звільнені фермери чекатимуть судового засідання, яке відбудеться вже навесні у Вищому суді Тараскона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *