Американські науковці вказують на 28 пестицидів, які викликають рак молочної залози

Дослідженнями, які проводив Інститут Silent Spring (Мовчазна весна), було виявлено, що 28 пестицидів, які зареєстровані в США, пов’язані з розвитком пухлин молочної залози.
Про це розповідається на сайті організації Beyond Pesticides https://beyondpesticides.org/dailynewsblog/2020/08/28-pesticides-linked-to-mammary-gland-cancer-inadequately-reviewed-by-epa/?fbclid=IwAR2jXRYHfvRaNC6Ta6EQb8j11JXyLyD_GElE2G-TQucbb_41xG50C6nZUI0 (Поза межами пестицидів). Проводилися ці дослідження на лабораторних тваринах.
Американське Управління з охорони навколишнього природного середовища (EPA) визнає, що 9 із 28-и пестицидних сполук викликають пухлини молочної залози, але поки що відкидає докази решти 19-и хімічних сполук.
Автори досліджень Бетсаїда Кардона (Bethsaida Cardona) та Рутанн Рудель (Ruthann Rudel), повідомляють також про те, що багато досліджуваних ними пестицидів діють як ендокринні руйнівники.
Результати цих досліджень опубліковані в журналі Molecular and Cellular Endocrinology.
Рутанн Рудель, доктор медичних наук, токсиколог та директор з досліджень в Інституті, стверджує, що при проведенні двох окремих досліджень, внаслідок впливу гербіциду триклопіру у гризунів розвинувся рак молочних залоз.

Існуюча токсикологічна оцінка пестицидів, як правило, оцінює один хімічний препарат, і одноразово, а за визначеннями щодо ризику раку в першу чергу розглядається здатність хімічної речовини викликати пошкодження ДНК.
Дослідники також відзначають, що «останні результати в біології раку вказують на існування багатьох способів, якими хімічні речовини можуть послаблювати імунну систему, викликати хронічне запалення або порушувати гормональну систему організму, і все це в результаті може призвести до утворення пухлин молочної залози (та інших видів)».

У травні 2020 року Інститут Silent Spring опублікував ще одне дослідження, в якому було представлено карту багатьох шляхів, через які пестициди з навколишнього середовища можуть спровокувати розвиток раку молочної залози.
Пані Рудель написала в цій статті: «Ми знаємо, що вплив токсичних хімічних речовин може зіграти важливу роль у розвитку раку молочної залози.
Однак, регуляторні служби при проведенні оцінки щодо небезпечності хімічної речовини використовують тести, які не фіксують впливу на груди.
Ця прогалина у тестуванні означає, що потенційним канцерогенам молочної залози надається зелене світло для використання».

Це нещодавнє дослідження привертає підвищену увагу на невдачі американського управління EPA в оцінці загроз здоров’ю людини від використання пестицидів.
Дослідники стверджують, що EPA проігнорувало ризик виникнення раку, який представляють ці 28 пестицидів, і що докази, на яких базується реєстрація пестицидів повинні включати вивчення впливу хімічних сполук на розвиток молочних залоз та їх руйнівну ендокринну активність.

Кожен з нас особисто, при власному бажанні спроможний вживати найнеобхідніших заходів в напрямку збереження свого здоров’я та здоров’я своїх близьких.
Головні з них – це купувати і споживати органічні продукти, наскільки це можливо, разом з цим підтримуючи таким чином органічні фермерські господарства.

Ось пестицидні сполуки, які є в складі зареєстрованих препаратів, що використовуються в Україні, та які відповідно даних Інституту Silent Spring мають канцерогенний, або інший негативний вплив на молочну залозу:
Атразин (гербіцид);
(Алахлор),Метолахлор, Ацетохлор (гербіцид);
3-йод-2-пропініл бутилкарбамат (IPBC), «інертна» речовина що входить до складу гербіциду гліфосату (Раундап);
Есфенвалерат (інсектицид);
Трифлуралін (гербіцид);
Тербутилазин (гербіцид);
Метрибузин (гербіцид);
Малатіон (інсектицид);
Хлорпірифос (інсектицид).

ДУМАЙТЕ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *