«Майбутнє без пестицидів» – нова європейська ініціатива

фото від організації Nous voulons des Coquelicots

Сільське господарство без хімічних пестицидів!
Ідея, яка спрямована на збереження здоров’я людей, життя майбутніх поколінь, біорізноманіття та навколишнього середовища.
23 лютого 2020 року, 24 науково-дослідницькі організації із 16 країн ЄС започаткували ініціативу, якою поставлена мета сформувати та народити майбутнє агроекології.
Ця ініціатива запроваджена за підтримки Міністерства сільського господарства Франції, та спрямована на створення європейського дослідницького альянсу, який доопрацює дорожню карту, і незабаром передасть її до Європейської Комісії для участі в «Зеленому пакті для Європи».
Діяльність дослідницького альянсу буде направлена на те, щоб розробити рішення та заходи, які дадуть змогу в ЄС реалізувати перехід сільського господарства до технологій без використання хімічних пестицидів.
Для цього мережа дослідницьких організацій вже зпланувала напрямки роботи.
Таким чином очікується, що будуть застосовані системний та трансдисциплінарний підходи, а також, що науково-дослідна робота буде тісно пов’язана з аграрним світом на місцях, проводячи тестування на різних зразках і в різних умовах.
Підписана декларація передбачає розвиток сталого сільського господарства, виробництва здорового харчування та створення ефективних та економічно життєдіяльних виробничих систем.
Організації, які підписали цю декларацію, а з них зокрема і Національний науково-дослідний інститут сільського господарства та навколишнього середовища (INRAE) переконані, що такий альянс дозволить їм у довгостроковій перспективі зважувати та інформувати державну політику щоб рухатися до життєздатного та здорового майбутнього.

джерело: https://www.huffingtonpost.fr/entry/recherche-scientifique-pesticides_fr_5e516608c5b6b82aa653c6c7?ncid=other_facebook_eucluwzme5k&utm_campaign=share_facebook&fbclid=IwAR1G4G2qQOVstgN8HujECNRvgfL3FyqhRNHS8XWIA3ChKA2ESWhSEObh044

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *